Țigările electronice reprezintă o alternativă pe care din ce în ce mai mulți fumători o iau în calcul. Lansate în 2004 ca un răspuns sub formă de produs-alternativă pentru țigările normale, aceste device-uri i-au determinat pe fumătorii clasici să facă pasul către “altceva”, această tranziție având la bază o serie de aspecte: dorința fumătorilor de a se lăsa progresiv de fumat, creșterea accizelor pe tutun, utilitatea de care dau dovadă aceste device-uri 2.0. Află mai multe despre schimbările senzoriale cu care vine la pachet această schimbare: 

Fără aceleași mirosuri neplăcute

Cei care fumează țigări normale sunt conștienți de neplăcerile cauzate de mirosurile generate de arderea acestora. Puțini sunt cei care pot susține faptul că mirosul unui astfel de produs le provoacă o adevărată plăcere. Mirosul de țigară arsă intră fără probleme în haine, precum și în părul sau în pielea celor care fumează, sau a celor care stau în preajma fumătorilor. Nu același lucru se poate afirma și despre țigările electronice.

Aceste produse vin cu arome plăcute, pe care le poți alege cu o simplă căutare pe net: cappuccino și fructe de pădure – iată doar două dintre mirosurile pe care o țigară electronică le poate emana. Mai mult decât atât, cei care au trecut deja la țigări electronice susțin că le este mult mai ușor să se apropie de alte persoane, pentru că nu își mai fac griji în privința respirației urât mirositoare. 

Mai puține pete inestetice pe dinți

Fumatul de țigări normale reprezintă una dintre principalele cauze pentru care apar pete inestetice pe dinți. În cazul țigărilor electronice, aceste device-uri nu produc fum, ci vapori. Trecerea de la țigări normale la cele electronice a relevat prezența într-o pondere mult mai mica a petelor pe dinți, cauzate de fumat. 

Așadar, în cercurile lor sociale, cei care fumează țigări electronice se pot baza pe o încredere mult mai mare în propriul aspect fizic, determinat de un zâmbet mult mai frumos. Însă această diferență poate fi vizibilă doar în cazul unui tratament profesional de curățare a dinților, urmat de utilizarea exclusivă a acestor device-uri. În cazul în care un astfel de tratament nu are loc în prealabil, trecerea la țigări electronice nu va putea determina și modificarea cromaticii danturii. 

Nivel mai scăzut de nicotină 

Nu în ultimul rand, cei care fac tranziția de la țigări normale la țigări electronice pot avea un control mult mai buna asupra nivelului de nicotină absorbit de organism. În timp ce fumatul unor țigări clasice descrie o liniaritate, din punct de vedere al prezenței nicotinei, alegerea țigării electronice schimbă radical premisele. De aceea, aceste produse reprezintă o modalitate de luat în calcul, prin care fumătorii pot renunța la acest viciu. 

Dozarea nicotinei poate urma un trend descendent, astfel încât cei care aleg țigările electronice în locul celor normale să resimtă din ce în ce mai puțin nevoia de a fuma. Spunem acest lucru pentru a sublinia un aspect cât se poate de important: departe de obișnuința cu titlu de tabiet pe care fumătorii obișnuiesc să o aducă în față, nicotina stă la baza producerii dependenței de țigări. 

Vrei sa afli mai multe despre țigările electronice? Intra chiar acum pe fumezi.com!

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.