București, 20 decembrie 2022: Asociaţia Mihai și Prietenii a organizat în perioada octombrie – noiembrie 2022 cursul online „Primul an de viață – Tot ce trebuie să știi despre dezvoltarea, alimentația și purtarea bebelușului”, ce a constat într-un curs online gratuit despre subiecte de interes pentru părinții de copii cu vârsta de până la un an, susținut de dr. Cristina Vancsa. Acest proiect a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Proiectul a fost dezvoltat pentru a-i ajuta pe proaspeții, dar și pe viitorii părinți să-și stabilească așteptări corecte și realiste cu privire la ceea ce se poate întâmpla timp de 12 luni, după nașterea copilului.
Obiectivul asociației a fost să aducă la curs cel puțin 100 de persoane, provenind în special din medii și categorii defavorizate (dar nu numai). Cristina Vancsa, medic și consultant în babywearing și alăptare IBCLC, a susținut 8 prezentări online și a răspuns tuturor întrebărilor adresate de către participanți.
Temele abordate au fost următoarele:
• Îngrijirea bebelușului: somnul și alimentația bebelușului, baia și toaleta bebelușului;
• Alimentația bebelușului în primul an: alăptarea, diversificarea și autodiversificarea;
• Primul an cu bebelușul: purtarea sănătoasă a bebelușului, dezvoltarea și comportamentul bebelușului – ce este normal și raportul așteptări/ realitate;
• Babywearing: cum alegi sistemul de purtare ergonomic pentru copil, ce tipuri de sisteme de purtare există, care sunt aşteptările comportamentale atunci când porți copilul, tips and tricks pentru o purtare corectă.
S-au obținut următoarele rezultate:
– La curs au participat 172 persoane. Pe lângă părinți, s-au înscris și babysitteri, precum și asistenți medicali.
– 26 participanți provin din mediul rural sau sunt mame singure.
– Scorul NPS obținut a fost 93.
– După finalizarea cursului, a fost creat un ghid pentru părinți, care conține cele mai importante informații prezentate la curs. Ghidul poate fi descărcat aici: https://tinyurl.com/yc83e55e.
„Proaspeții părinți sunt în permanență bombardați de sfaturi cu privire la cum să-și crească bebelușul, pe care le primesc fie de la alți membri ai familiei, fie de la prieteni sau le preiau de pe internet, însă multe dintre ele sunt dăunătoare. Este important ca educația de orice fel să fie realizată de specialiști, de oameni în care avem încredere. Ne-am dorit să venim în întâmpinarea celor care au copii mici și să le oferim sprijin concret, în această perioadă atât de importantă din viața lor”, a declarat Ioana Bardan, președintele asociației și coordonator al proiectului.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.
Asociația Mihai și Prietenii are ca obiectiv sprijinirea cât mai multor familii în care există copii cu nevoi speciale, astfel încât calitatea vieții copiilor, dar și a părinților, să se îmbunătățească, dar și organizarea, susținera și promovarea de activități care să vizeze creșterea gradului de informare, îngrijire, educație și conștientizare cu privire la persoanele dezavantajate sau făcând parte din categorii vulnerabile. De asemenea, asociația urmărește sprijinirea și îmbunătățirea educației și formării profesionale continue a copiilor și adulților neurotipici.

Banner SapunulCheia.ro